css templates

Radontutkimukset

Onko kiinteistössäsi koskaan mitattu radonpitoisuuksia? Tarjoamme pikamittaukseen perustuvat radontutkimukset osana monipuolista palvelutarjontaamme. 

Katso tarkemmat tiedot alta.

serrasorte-radon-tutkimus

Radon kiinteistössä

Radon on uraanin hajoamistuote, jota esiintyy yleisesti maaperässä. Radon voi kulkeutua otollisissa olosuhteissa huoneilmaan ja aiheuttaa sieltä käsin terveyshaittoja. Noin puolet suomalaisen saamasta säteilyannoksesta on peräisin sisäilman radonista. Pitkäaikainen oleskelu korkeassa radonpitoisuudessa lisää merkittävästi riskiä sairastua keuhkosyöpään (Lähde: STUK). Radonin riskeistä huolimatta Suomessa on edelleen paljon rakennuksia, joissa ei ole tehty radontutkimuksia. Uudisrakentamisen puolella radontutkimuksen teettäminen on pakollista.

Serrasortelta radontutkimukset ja muut tutkimukset kiinteistön omistajille ja asunto-osakeyhtiöille

Tarjoamamme radonin pikamittaukset soveltuvat jatkotutkimusten tarpeen selvittämiseen. Radonmittaukset voidaan sisällyttää myös tarjoamiimme sisäilman laadun tutkimuksiin. Radonmittaus suositellaan tehtäväksi lämmityskauden aikana, sillä silloin asuntojen radonpitoisuudet ovat korkeammalla kuin kesällä. Talvella jäätyneen maan aikaan vapautuvalla radonkaasulla on taipumusta kerääntyä rakennusten pohjien kautta huoneilmaan.

Tiedon teetetystä radontutkimuksesta voi lisätä taloyhtiön PTS:ään tai asunnon myynti-ilmoitukseen.

Ota yhteyttä niin sovitaan tutkimuksen ajankohdasta!
Toimitusjohtaja Jarkko Peltola
jarkko.peltola@serrasorte.fi, p. 0400 418 500

Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija Mia Hailo
mia.hailo@serrasorte.fi, p. 044 237 9586

Säteilyturvakeskus (STUK) on koonnut sivuilleen kattavan tietopaketin radonin esiintymisestä, ominaisuuksista ja terveyshaitoista. Lisätietoa kiinnostuneille:
Yleistietoa radonista
Radonpitoisuuden pikamittaus