bootstrap html templates

Kartoitukset ja tutkimukset

Tarvitsetko kohteeseesi asbesti- ja haitta-ainekartoituksen (AHA) tai kosteus- ja mikrobivauriotutkimuksen? Lue lisää kartoitus- ja tutkimuspalveluiden valikoimastamme,
ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

serrasorte-tutkimusprosessi

Kartoitus- ja tutkimuspalvelut

Palveluvalikoimaamme kuuluvat asbesti- ja haitta-ainekartoitukset sekä kosteus- ja mikrobivauriotutkimukset.

Asbesti
Suomessa asbestia on käytetty rakennusmateriaaleissa vuosien
1922-1992 välillä. Hankkeeseen ryhtyvän on selvitettävä purettavien materiaalien asbestipitoisuus ennen purkutöiden aloittamista. Rakennuttajan tai muun, joka ohjaa tai valvoo hanketta, johon voi sisältyä asbestipurkutyötä, on huolehdittava kartoituksen tekemisestä. 

Lue lisää aiheesta (Finlex): Valtioneuvoston asetus asbestityön turvallisuudesta.

Esimerkkejämme viime aikojen toteutetuista asbesti- ja haitta-ainekartoituksista:
• Espoon kaupunki, toimitilat
• KOy Fredrikinkatu 51-53, Helsinki
• Scania Suomi Oy, Kouvola
• Tuusulan kunnan kiinteistöt Oy 

Sisäilmassa esiintyviä haitta-aineita ovat asbestin lisäksi muun muassa haihtuvat orgaaniset yhdisteet (PAH, VOC ja teolliset mineraalikuidut). Näitä yhdisteitä pääsee ilmaan esimerkiksi rakennus- ja sisustusmateriaaleista. Sisäilmassa esiintyvät haitta-aineet, muun muassa homeet, niiden itiöt ja aineenvaihduntatuotteet voivat aiheuttaa merkittäviä terveyshaittoja tilojen käyttäjille. Suvusta ja lajista riippuen osa näistä on toksiinin tuottajia.

Kaikki sisäilmaoireilu ei suinkaan johdu kosteus- ja homevaurioista. Tutkimukset ohjaavat ongelmanratkaisua oikeaan suuntaan.